Login | Register


All times are UTC + 1 hour


It is currently Mon Mar 27, 2017 11:34 am




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Jul 25, 2015 19:36 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
How to change the class of the unit? That the animal was considered infantry

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 26, 2015 8:56 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 13970
Location: Seldwyla
at the unit's techtree entry, there's a line that says class = 'ANML' and if you change ANML to CHTR it counts as infantry. it won't display as infantry in its description though, for that you also need to alter the line ANML at its description entry to CHTR

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 26, 2015 12:20 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
Scrat wrote:
at the unit's techtree entry, there's a line that says class = 'ANML' and if you change ANML to CHTR it counts as infantry. it won't display as infantry in its description though, for that you also need to alter the line ANML at its description entry to CHTR

What should be done to rhino transporter could transport animals?

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 26, 2015 19:11 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 747
Location: Koprulu Sector
DryFun wrote:
How to change the class of the unit? That the animal was considered infantry
DryFun wrote:
What should be done to rhino transporter could transport animals?

both of those requires serious usl scripting
to begin with even if you 'convert' any animal into an infantry unit the unit would have serious bugs (e.g. because of common links and animations infantry units use)
for the rhino transporter to transport animal units too would need both client and server sided scripting (hell lot of it...)


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 26, 2015 19:30 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
MrMorgana wrote:
DryFun wrote:
How to change the class of the unit? That the animal was considered infantry
DryFun wrote:
What should be done to rhino transporter could transport animals?

both of those requires serious usl scripting
to begin with even if you 'convert' any animal into an infantry unit the unit would have serious bugs (e.g. because of common links and animations infantry units use)
for the rhino transporter to transport animal units too would need both client and server sided scripting (hell lot of it...)

So it will be possible do?


Attachments:
1437406678131571686.jpg
1437406678131571686.jpg [ 38.43 KiB | Viewed 3091 times ]

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 27, 2015 12:11 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 747
Location: Koprulu Sector
DryFun wrote:
So it will be possible do?

in theory yes


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 27, 2015 13:26 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
MrMorgana wrote:
DryFun wrote:
So it will be possible do?

in theory yes

Why not try?

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 27, 2015 13:28 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
But I do not understand how to do it (

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 27, 2015 13:52 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 747
Location: Koprulu Sector
DryFun wrote:
Why not try?

i won't do it because:
1) ton of work
2) lots of possible bugs (errors)
3) i don't like the idea to be honest (whats the point in having animals in open transporters? imagine having a wild boar or mammth on a rhino basket...)


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 27, 2015 14:45 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 747
Location: Koprulu Sector
DryFun wrote:
But I do not understand how to do it (

i don't know all the details either, but i can assure you: its complicated


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 28, 2015 20:41 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
MrMorgana wrote:
DryFun wrote:
But I do not understand how to do it (

i don't know all the details either, but i can assure you: its complicated

I almost did what I wanted.It was not as hard as you said,It was only necessary to replace classname = 'CWoolly_Rhino' to classname = 'CHu'


Attachments:
scr_20150729_003218.jpg
scr_20150729_003218.jpg [ 172.98 KiB | Viewed 3068 times ]

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 28, 2015 22:25 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 13970
Location: Seldwyla
hmm.. basically if you mount a rhino transporter onto another one, and that one into another one, it will look like a staircase of rhinos

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Tue Jul 28, 2015 22:28 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 747
Location: Koprulu Sector
DryFun wrote:
I almost did what I wanted.It was not as hard as you said,It was only necessary to replace classname = 'CWoolly_Rhino' to classname = 'CHu'

this is a bad workaround if i may add. with replacing simply its classname to CHu (norsemen infantry base class) is taking away everything from it that made the battle rhino special (the defense bonus aura, the shake ability, etc)
the endproduct looks funny though, i must admit :)


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 29, 2015 9:30 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 13970
Location: Seldwyla
please make this with the rhino transporters, then transport a rhino transporter with another rhino transporter, then mount the transporting transporter onto another transporter and so on, and make a screenshot, I really wanna see that

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 29, 2015 9:42 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1963
Will that work? Doesn't work with transport ships. Apart from that, I belive the transporter is a special class. Making it a CHu will likely break the transporter-behaviour. Could be wrong though.

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 29, 2015 10:19 am 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
When replacing classname,rhino transporter becoming rhino

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 29, 2015 14:52 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 747
Location: Koprulu Sector
AnthonyCole wrote:
Will that work? Doesn't work with transport ships. Apart from that, I belive the transporter is a special class. Making it a CHu will likely break the transporter-behaviour. Could be wrong though.

you are correct, with CHu all the transporter things are lost, like base rider. which also means it won't have any basket on its back to begin with


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 30, 2015 10:59 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 13970
Location: Seldwyla
Pity, it would have looked awesome for sure

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sat Aug 01, 2015 13:46 pm 
- Dragon Clan -
- Dragon Clan -
User avatar

Joined: Tue Mar 24, 2015 14:53 pm
Posts: 101
Scrat wrote:
Pity, it would have looked awesome for sure

Especially when you consider that it is working in multiplayer

_________________
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: