Login | Register


All times are UTC + 1 hour


It is currently Mon Jul 24, 2017 5:42 am




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: New Units
PostPosted: Sat Dec 07, 2013 14:13 pm 
- Norsemen -
- Norsemen -
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 22:43 pm
Posts: 12
Location: France
Hi

I am a French Modder which begins on Paraworld.
I would like to know how to create a new unit and integrate it In-game ?
I started with a Triceratops Transporter :

Image

*Note: I am using Edz Level Editor because the Booster Pack will not work with my game and it's the same for the mod forum

_________________
Image


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sat Dec 07, 2013 15:29 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1967
Boosterpack does not work? Buy the game then it does :D

Just use this boosterpack if you have a legal version http://para-welt.com/download_main/counter.php?file=0
the editor/sdk is included.

whats edz leveleditor?

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sat Dec 07, 2013 15:36 pm 
- Norsemen -
- Norsemen -
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 22:43 pm
Posts: 12
Location: France
AnthonyCole wrote:
Boosterpack does not work? Buy the game then it does :D

Just use this boosterpack if you have a legal version http://para-welt.com/download_main/counter.php?file=0
the editor/sdk is included.


I just downloaded this one but my game does not start :/

Edz Level Editor:
viewtopic.php?f=83&p=93842#p93842

_________________
Image


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sat Dec 07, 2013 16:26 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4895
Location: Germany
Hi Archeonix, welcome to the forum :)

You have already tried the Win7 Patch? You can find it in the Windows 7 Topic in the Techcenter / Technical Support forum on this site. It should help with your problem.

Edit: This one http://db.tt/WA0kKWAr

Cheers

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sat Dec 07, 2013 17:39 pm 
- Norsemen -
- Norsemen -
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 22:43 pm
Posts: 12
Location: France
Thanks for this Patch :)

Now, How i can creat a new unit ?

_________________
Image


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sat Dec 07, 2013 19:41 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1967
Techtree

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sun Dec 08, 2013 1:10 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4895
Location: Germany
Maybe someone could post more than one word? :D

With my limited knowledge I can only add that the techtree can be edited with the map editor (SDK) from the Boosterpack too

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sun Dec 08, 2013 13:28 pm 
- Norsemen -
- Norsemen -
User avatar

Joined: Fri Dec 06, 2013 22:43 pm
Posts: 12
Location: France
I would like to know what way you create a new unit in TechTree xD
I do not know how to do it, I would like you to explain to me the steps to create a new unit ^^'

_________________
Image


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sun Dec 08, 2013 15:14 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 758
Location: Koprulu Sector
hi Archeonix! welcome to our forum
the whole procedure to integrate this kind of unit (animal, transporter, etc.) in the game is rather complex
it will take some time before we can grant you a step-by-step guide for it, but do not worry, we are glad to help you ;)

_________________
The Dustriders are nomads, who endlessly roam the parallel world with their tamed dinosaurs, which they use both as riding animals and as powerfull combat units, designed to strike fear into the hearts of their enemies.
Feel the power as you destroy enemy after enemy using the T-Rex Titan, the king of dinosaurs!


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Sun Dec 08, 2013 21:12 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4895
Location: Germany
Can unit modding really be done with only the techtree? I thought it needs modifying the paraworld files in the \script subfolder of the game as well, doesnt it?

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Mon Dec 09, 2013 0:02 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1967
It depends if you are using server side scripting to change specific unit behaviour. You need at add IdleAnims in some file and other stuff, but in the techtree you can add a new unit based on an existing CLASS, like Character, Animal or Building (etc). Making new classes requires scripting.

Also, you need to add an entry for the unit in one of the classes txts (/Scripts/Server/classes/) so the game knows what kind of class your unit is, this is also what determines where your object type will show up in the SDK.

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Mon Dec 09, 2013 14:33 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 13:42 pm
Posts: 758
Location: Koprulu Sector
icon, description and sounds shall be added as well
but even the techtree work is complex (the production entry, the part for different levels, weapons section, etc.)


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Tue Dec 10, 2013 6:49 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1967
Oh, and having the AI actually USE your new unit needs AI-side scripting.

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject: Re: New Units
PostPosted: Tue Dec 10, 2013 11:11 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 13987
Location: Seldwyla
you can also edit the Techtree with windows notepad

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron