Login | Register


All times are UTC + 1 hour


It is currently Sun Sep 24, 2017 11:28 am




Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Map editor help
PostPosted: Tue Jul 17, 2007 0:30 am 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
As before, I have a few question about the map editor:

1. How do you resize the map? And I don't mean make it bigger. When I used the map I made in game, it cropped it. ALOT. How do you make it so this does not happen?

Example:
Map editor:
Image

In game:
Image


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 9:05 am 
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 12:07 pm
Posts: 5
The re size tool do not work. But there is a trick. Template everything and save this template. Then you make a new map with lager extensions and insert your template. All locations and object will be at there position.
4 large squares form the edge are the limitation of the map, because the Dino's fall of the map. That's why the edge is so large.

Ps: sorry about my English, it is not so good.

_________________
Realitätverlust... ich doch nicht.....


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 19, 2007 18:49 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
Okay. It worked. :D

Another question: how do you set the starting locations to a certain tribe? Whenever I do it, it just shifts back to norseman.

Also: is there a way to make it so the two units in the center attack eachother right off the bat? I would think they would attack eachother immidiatly anyays because they are enemies, but they don't.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 20, 2007 7:20 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Tue Jul 17, 2007 13:03 pm
Posts: 534
Location: Dam-Torsad
1. Place the positions

2. Select one an make player 0 the owner

3. Repeat this with all locations (but then player 1,2 ,3 a.s.o)

4. Go under Options under Info and there under Game Settings. Set the max
playernumber on that what you want and select the gametypes.

5. Go under Player Settings. nhere you have to go on limits at each player. Klick with pressed Ctrl-Key on SEAS. Repeat this with all players.

_________________
Parker may be an egotistical bastard, but he is easily the best mapper para-welt.com possesses, which at least makes his intolerable arrogance somewhat excusable.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 20, 2007 20:12 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
I don't understand what your saying....

I go to the strating location box, go to properties, and enter "aje" in the main box and "aje" in the "starting location 1" box. But it always resets itself back to "hu." I don't know if you have to do something in the "player info box" They have two letters, one below the other, and they both say "H" does that have anything to do with it being norsemen all the time? If so, how do you make it so it stays dustriders?


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 28, 2007 2:07 am 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
I'm sorry for double posting, but I would really like an answer to this question, if possible


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 28, 2007 8:14 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
In this window there is the player list. Go with every player to "Tribe", then you see a square window with a white list of the tribes:

Hu
Aje
Ninigi
SEAS


First these are all marked. Which tribe you see at Default has no role, just leave it at "Hu".

Then hold Ctrl and select:

Hu
Aje
Ninigi


Then you have mutiple choice.

To play the SEAS select the SEAS but no other tribe. Then you can play the SEAS, but only the SEAS.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 28, 2007 17:26 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
Ah, okay. :)


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 29, 2007 9:38 am 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
Did it work?

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 28, 2007 2:01 am 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
But what if I want a specific tribe? Not just general ones

And what box are these buttons in?

Also: Is there a certain "player number" that you can assign that attacks both players 1 and 2? I have a temple ruins map I made, and I rigged it with traps, which I want to attack both sides as they try to progress through them.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 19:50 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
Alpha dilophosaurus wrote:
But what if I want a specific tribe? Not just general ones


The same thing, you select only the tribe you want to, then only that tribe can be played.

Alpha dilophosaurus wrote:
Also: Is there a certain "player number" that you can assign that attacks both players 1 and 2? I have a temple ruins map I made, and I rigged it with traps, which I want to attack both sides as they try to progress through them.


Do you mean how to make different Players but in the same Team? I think tat only works in Singleplayer but I`m not sure.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 29, 2007 19:58 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
Yes, but what box are these in? I can't find any that need to be bubbled in, only ones that you select from a list


And heres the situation:

On one side, there is player 1. On the other side, there is player two. In between, there is a temple ruins complex with several traps inside it, but nothing else. I want these traps to attack both sides as they try to progress through the temple. But, I am pretty sure simply assigning these traps to the "world" player won't make them do anything, and I don't want a specific player to control these traps. So: is there a player number (player 2, 3, 4, 5, etc...) that will attack both players one and two?


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:02 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
There is only that one box with the Limits Button and the

    Hu
    Aje
    Ninigi
    SEAS

List with the Default under it.

Ah, now I see. Well, I think if you put it to World they will attack both tribes, if not you have to create a third player. But it could also be that they will attack both tribes if you just select Player 2 (Player 0 is you, Player 1 the enemy) but you don`t make a thrid player they could attack both other tribes as well. I`m not sure, I haven`t tested it yet.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:09 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
But there are two of them which allow you to do this, the one in the "starting location" box when you click properties on the starting point, or the one under "player info?"


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:17 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
If you make the traps to player three use the window which you open with P.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:19 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
No, I mean for setting the specific tribes for the players


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:24 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
Then you use the Player Info Window.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:39 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
This is what it says under "player info"

http://img227.imageshack.us/img227/6613/playerinfobu2.jpg

I don't see anywhere you can select a tribe


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:50 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
Klick at Limits, then there is the list.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 18:59 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
Ah, thank you, it worked. :D

Now, I could put it up for download, but I don't know how. :?


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 19:10 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
I`m happy i could help :wink:

Try this:

http://www.file-upload.net

You go at the Button called "Durchsuchen" (is the site in English or German for you?), then you select your Map and you select the hook in the little Box next to "Durchsuchen". You wait till its done and you see two boxes with two links. You click at the blue letters over the first box, go here and press Ctrl+V, then the link for downloading is here.

By the way, why isn`t here any Map-Collecting-Thread? :?

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 19:19 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
I don't know if any other only English-speaking people have made any maps.

And I don't see a button called "Durchsuchen"

It just says:

Datei: (it has a box that says Browse)
Email: A blank box
Ihe IP adresse: My IP address
Maximalgröße: 100 MB
Speicherdauer: 1 jahr
AGB gelesen und akzeptiert: A small check box
and finally a box that says
"Datei Hochladen"

Now, it seems as if this is a "register account" thing, seeing as it asks me for my email and such.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 20:28 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
No that`s not. Don`t type in anything, just klick at browse, select your map and select the little hook, then you can host it.

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 20:33 pm 
User avatar

Joined: Sun Jul 15, 2007 17:57 pm
Posts: 64
It wont recognize my custom map. It only shows the ones that came with the game.

I save it where all the other multiplayer maps are, and it shows that its not there when I try and upload it.


Top
 Offline Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 20:42 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jul 14, 2007 15:44 pm
Posts: 14001
Location: Seldwyla
C:/Programs/Sunflowers/Paraworld/Data/Base/Maps/Multiplayer there it shall be. Next to all the other Maps called... multi_ash_6.ula or whatever your map (f.e. newmap.ula) should be there. Are you sure you saved it there?

_________________
Image
Image
2nd Place Johnnyzocker's Tournament 2008.
2nd Place Saturday Battle Tournament 2010.
3rd Place X-Mas Tournament 2010.


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 33 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron