Login | Register


All times are UTC + 1 hour


It is currently Sat Nov 18, 2017 9:22 am




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problems with the videos
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 19:13 pm 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Hi! I am new in this forum, it was so usefull but i don't find the solution of my problem, i buy this game but i dont have time to play it, know i have time because im playing jpog too, i like dinosaurs so much. So my problem is:
I cant see the videos in the game (gray and black screen but the audio is runing), the intros, sunflowers logo, cinematics or credits. I have the gold edition of the game, all drivers updates. The only way i found is alt+tab to watch the cinematics, it's another fix to this problem?
The game is original without cracks, i have installed the tages drivers and the game, nothing more. Thanks for helping me and sry for my english, i am italian/argentine.

My pc:
Hardware Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
Processor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz (4 CPUs), ~2.8GHz
Memory 4096MB RAM
Hard Drive 209 GB
Video Video Card NVIDIA GeForce GTX 275
Physics Card No
Monitor Asus VH242 24'' Full HD
Sound Soundcard Altoparlanti (Realtek High Definition Audio)
Speakers Logitech
Peripherals Keyboard Logitech Gaming Keyboard G110
Mouse Logitech HID-compliant G9 Laser Mouse
Mouse Surface 200 - 3200 dpi/s
Computer Case Chenbro PC61166 Xpider (Gaming Bomb)


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 19:24 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jun 21, 2008 17:57 pm
Posts: 115
Hi and welcome to the forums. The opening videos do not scale up too well with the higher resolutions for some reason but anyway i have deleted them from my folder as i had seen them a few times already. The actual in game videos should still play fine at whatever resolution you are playing the game on.

_________________
Image

Thanks to Henry for making the animation


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 21:11 pm 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Thanks alot for answerme too quickly, i try it to put the resolution in a lower setting but still the same problem. I search game in multiplayer but there are no person playing it, there are people still playing in multi or its dead?


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 19, 2012 22:07 pm 
- Mod -
User avatar

Joined: Sat Jun 21, 2008 17:57 pm
Posts: 115
well there are some of us who do play on mp, but we decide on xfire if we want to play mp, just search for legends of paraworld as that is the group that most of the people in this forum belongs to

_________________
Image

Thanks to Henry for making the animation


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 20, 2012 0:51 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1979
Try installing the boosterpack: http://para-welt.com/download_main/counter.php?file=0 ^^

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 20, 2012 9:27 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4898
Location: Germany
Hi Lucho, welcome to the forum :) You are using Windows 7, right? This video problem is well-known but without a solution yet. I had a test run of the PC Games magazine edition of Paraworld and they somehow fixed that problem. I would like to talk about this topic with those modding the game so we can hopefully find which was changed in this newest edition and can offer a patch for it. I'm pretty sure it needs a config file for the RAD video player to be changed

Could you tell us which videos are not shown? You can see the ingame cutscenes?

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 20, 2012 23:20 pm 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Triceratops wrote:
Hi Lucho, welcome to the forum :) You are using Windows 7, right? This video problem is well-known but without a solution yet. I had a test run of the PC Games magazine edition of Paraworld and they somehow fixed that problem. I would like to talk about this topic with those modding the game so we can hopefully find which was changed in this newest edition and can offer a patch for it. I'm pretty sure it needs a config file for the RAD video player to be changed

Could you tell us which videos are not shown? You can see the ingame cutscenes?


I am so glad for the support :), yes i use windows 7 ultimate 64 bit. The videos are only the itros, the ingame custscenes work normaly, i try to put in video settings uncheking fullscreen and it works but when i put again fullscreen i can't see the sunflowers logo, intro of paraworld and the paraworld credits, but the ingame cutscene when i start a new game it's visible. Thanks again for the support, you are more usefull that ubisoft or activision hahaha :P!


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 22, 2012 4:24 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4898
Location: Germany
This is exactly what I have experienced. The intro videos are not working if not shown in windowed mode. Are you using the Gamersgate download version of Paraworld?

My game (GG version) switches into windowed mode before the intro starts and then back into fullscreen afterwards. When I interrupt this by alt-tabbing during loading process the video is either black or blue. I'm pretty sure there is a setting to force the intro video into windowed mode somewhere in the game files and we have to kind of optimize that process

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 22, 2012 12:27 pm 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Triceratops wrote:
This is exactly what I have experienced. The intro videos are not working if not shown in windowed mode. Are you using the Gamersgate download version of Paraworld?

My game (GG version) switches into windowed mode before the intro starts and then back into fullscreen afterwards. When I interrupt this by alt-tabbing during loading process the video is either black or blue. I'm pretty sure there is a setting to force the intro video into windowed mode somewhere in the game files and we have to kind of optimize that process


My paraworld is the retail gold edition.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 23, 2012 19:24 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4898
Location: Germany
Which language?

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 24, 2012 11:48 am 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Italian version.


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 10:30 am 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Any news?


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 19:12 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1979
Can you choose a different graphic card in the options on the main menu?

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 03, 2013 23:00 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4898
Location: Germany
Lucho wrote:
Any news?


We talked about it today but have not found a solution yet :?

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 26, 2013 12:37 pm 

Joined: Wed Dec 19, 2012 19:02 pm
Posts: 7
Hi for everyone ^^, i want to know if there are some news?
Thx a lot :)!


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 26, 2013 14:43 pm 
- Admin -
User avatar

Joined: Sat Apr 18, 2009 14:17 pm
Posts: 1979
Just run the game in windowed mode, it often doesnt show the videos when in fullscreen mode...

_________________
I've never seen code like this.

CEP Moddb | CEP download
ParaWelt TicTacToe | Multiplayer TicTacToe/4 gewinnt/etc v1.2


Top
 Offline Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 27, 2013 11:51 am 
- Admin -
User avatar

Joined: Wed Jul 25, 2007 17:16 pm
Posts: 4898
Location: Germany
Lucho wrote:
Hi for everyone ^^, i want to know if there are some news?
Thx a lot :)!


Hi Lucho, we haven't found a solution for it. I recognized that the Gamersgate Paraworld Gold Edition switches to windowed mode for the intro and back afterwards. The strange thing is... it does that sometimes but not always in my case. I could not yet find out why

Please try this:

If you run for example Mirage which also starts the Paraworld Un-Crasher tool does your game run the intro video already in windowed mode (in the background)? Have you tried to ALT-TAB after the game started? Because at this point my version of the game happens to run the video in a smaller window and afterwards switches back to fullscreen on its own

Sometimes at least :P

I can see us adding something like a windowed start for the game and then adding a maximize to full screen routine somehow

I don't know about the technical possibilities, maybe Henry, Ayce or Adder can add how this could be done

_________________
ICQ http://www.icq.com/people/327554363/


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: